Botoks (Botox), Clostridium botulinum bakterisinin ürettiği bir toksinden elde edilen kozmetik bir uygulamadır. Bu toksin, sinir ve sinirlerin ulaştığı organlar arasındaki iletişimi keserek kasların geçici olarak felç olmasına neden olur.
Genellikle alın, göz çevresi, kaş arası, mimik çizgileri gibi bölgelerde etkilidir ve dinamik kırışıklıkları düzeltmek amacıyla tercih edilir.
Botox, mimik kaslarının hareketlerinden kaynaklanan yüz kırışıklıklarını azaltmanın ve oluşumunu önlemenin yanı sıra aşırı terleme sorunlarını hafifletme, diş sıkma (Masseter kas) ve kronik migren tedavisinde de kullanılan popüler bir tedavi yöntemidir.
Botoks Uygulama Alanları Nelerdir?
Botulinum toksini veya daha yaygın olarak bilinen adıyla botox, estetik ve tıbbi alanda birçok farklı kullanım alanına sahip olan güçlü bir maddedir. Bu madde, kasları gevşeterek sinir uçlarının etkileşimini engelleyen Clostridium botulinum bakterisinin ürettiği bir toksindir. Sağlık alanında; aşırı terleme sorunu, migren, göz hastalıkları ve nöromusküler hastalıkların tedavilerinde kullanılır. Estetik amaçlı kullanılan Botox ise yüzdeki kırışıklıkları azaltmak ve genç bir görünüm elde etmek için kullanılan bir enjeksiyon tedavisidir. Özellikle alın, kaz ayakları, kaş arası çizgiler ve mimik çizgileri gibi yüzdeki ince çizgilerin görünümünü azaltmak için yaygın olarak kullanılır. Aynı zamanda yüz konturunu düzeltmek, dudak çevresindeki çizgileri azaltmak ve boyundaki kırışıklıkları azaltmak için de kullanılabilir. Botox enjeksiyonları, kasları geçici felç ederek yüzdeki kırışıklıkların görünümünü azaltır ve cildin daha genç görünmesini sağlar.
Botox Nasıl Yapılır?
Botoks, estetik bir operasyon olup enjeksiyon yöntemiyle uygulanır. İşlem öncesinde uygulanacak bölgeye anestezik krem veya lokal anestezi uygulanır. Bu sayede işlem sırasında minimal düzeyde rahatsızlık hissedilir ve genellikle ağrılı bir süreç değildir. Botox enjeksiyonu mimik kaslarının içine enjekte edilir. Terleme şikayetinin azalması istendiğinde ise deri içine enjeksiyon yapılarak kısa sürede işlem tamamlanır. İstenmeyen yan etkilerin önlenmesi ve iyi sonuçlar elde edilmesi için uygulama sırasında steril koşullar sağlanarak dikkatli bir şekilde enjeksiyonlar yapılmalıdır. Botox enjeksiyonlarının, deneyimli sağlık profesyonelleri tarafından yapılması son derece önemlidir. Uzman sağlık personeli, hastanın ihtiyaçlarına ve sağlık durumuna uygun tedavi planını belirleyerek en uygun botulinum toksin dozunu ve enjeksiyon noktalarını belirler. Bu şekilde, güvenli ve etkili bir tedavi sağlanabilir.
Estetik ve Tıpta Botoksun Kullanım Alanları
Botox, tıpta ve estetik alanlarda geniş bir kullanım yelpazesine sahiptir. Yaygın olarak kullanıldığı alanlar şunlardır:
Estetik Alanında Kullanımı:
- Kırışıklık Tedavisi
- Yüz Şekillendirme
- Dudak Çevresi Şekillendirme
- Saç Köklerini Güçlendirme
Tıp Alanında Kullanımı:
- Migren Tedavisi
- Hiperhidrozis Tedavisi
- Göz Hastalıkları Tedavisi
- Spastisite Tedavisi
Kırışıklık Tedavisi
Yaşlanma, vücuttaki her organı etkileyen karmaşık bir süreçtir. Bu süreçle birlikte ciltteki kolajen ve elastik miktarı azalır, bu da cildin esnekliğini ve sıkılığını kaybetmesine neden olarak kırışıklıkların oluşumuna yol açar. Güneşin zararlı ışınları, genetik faktörler, yüz mimikleri, beslenme, sigara ve alkol tüketimi gibi çeşitli etmenler de cilt sağlığını olumsuz etkileyerek kırışıklıklara sebep olur. Kırışıklıklar genellikle yaşlılıkla ilişkilendirildiğinden, gençlik ve güzellik algısını zedeleyerek insanları olumsuz etkileyebilir. Bu durumu gidermek için insanlar çeşitli tedavi yöntemleri ararlar. Bu yöntemlerden biri de günümüzde başarıyla uygulanan botox tedavisidir.
Kırışıklıklar en sık alın, kaş arası, göz çevresi ve dudak kenarlarında belirginleşir. Bu bölgelere botox enjeksiyonu yaparak, kasların kısa süre felç edilmesiyle mimik çizgileri yumuşatılır ve kırışıklık görünümü düzeltilir. Özellikle alın, kaş arası, göz çevresi ve dudak kenarlarında yoğun olarak kullanılan kaslar botoksun etkili olduğu bölgelerdir.
Yüz Şekillendirme
Botoks ile yüz şekillendirme, genellikle geniş çene hattının daraltılması ve yüzün genişliğinin azaltılması amacıyla kullanılan estetik prosedürdür. Bu teknik, geniş çene görünümünü azaltarak yüzde daha estetik bir görünüm elde etmeyi hedefler. Uygulama genellikle masseter kasına enjekte edilen botox ile yapılır. Genellikle diş sıkma alışkanlığı veya sık sakız çiğneme gibi faktörlerden kaynaklanan masseter kasının aşırı gelişmesi durumunda tercih edilir. Deneyimli doktor tarafından uygun dozajlarda yapılan masseter botox çoğu kişi için güvenli ve etkili bir seçenektir.
Dudak Çevresi Şekillendirme
Botox ile dudak çevresi tedavisi, dudakların çevresindeki ince çizgilerin ve kırışıklıkların azaltılması amacıyla yapılan kozmetik bir uygulamadır. Bu tedavi genellikle dudakların kenarındaki kırışıklıkların görünümünü yumuşatmak için uygulanır. Botox enjeksiyonları, bu bölgelerdeki kasların belirli süre zarfında felç edilmesine neden olarak çizgilerin belirginliğini azaltır. Bu tedavi, daha genç ve pürüzsüz bir dudak çevresi görünümü elde etmek isteyen bireyler tarafından tercih edilir.
Masseter Botoks (Çene Botoksu) Nedir?
Masseter kası, çene bölgesinde bulunan ve çiğneme işlevini sağlayan önemli bir kas grubudur. Bu kaslar, alt çene hareketlerini kontrol eder ve çiğneme esnasında kullanılır. Bazı durumlarda, masseter kası aşırı şekilde büyüyerek, çene bölgesinde şekil bozukluklarına yol açabilir.
Masseter kasındaki şekil bozukluklarına neden olan faktörler arasında genetik yatkınlık, diş sıkma veya gıcırdatma alışkanlıkları, aşırı sakız çiğneme, sert gıdaların sıkça tüketilmesi gibi etkenler yer alabilir. Bu durumlar sonucunda çene bölgesi genişleyebilir ve yüzde istenmeyen kaba görünüm oluşabilir. Tedavi seçenekleri arasında masseter botox uygulaması öne çıkar. Bu uygulama, masseter kaslarını geçici olarak felç ederek çene bölgesindeki hacmi azaltır, yüzde daha ince ve estetik bir görünüm sağlar. Masseter Botox çene bölgesindeki kaba ve sert görünümü iyileştirirken aynı zamanda diş sıkma probleminin çözümüne de katkı sağlar. Özellikle kadınlar tarafından sıkça tercih edilen bu yöntem, hem estetik hem de işlevsel amaçlarla uygulanabilir.
Masseter Botoks Nedir?
Masseter botoksu, çene bölgesindeki kaba ve sert görünümü düzelten ve estetik bir yüz profilinin oluşmasını sağlayan medikal prosedürdür. Bu işlem, masseter kaslarını kısa süreli felç ederek çiğneme ve sıkma hareketlerini kontrol altına alır. Botox işlemi, çok ince uçlu iğneler yardımıyla masseter kaslarına botulinum toksini enjekte edilerek gerçekleştirilir. İşlem sırasında, bölge temizlenerek gerektiğinde lokal anestezi uygulanabilir.
Masseter Botoks İşlemi Ne Kadar Sürer?
Masseter botoks işleminde, botulinum toksini insülin enjektörüne benzeyen ince uçlu iğnelerle kas içine enjekte edilir. Bu enjeksiyon işlemi yaklaşık 5 dakika sürer ve doğrudan masseter kasına uygulanır. Daha fazla bilgi edinmek için İstanbul Vita Clinic Ataşehir web sitemizden botoks adlı makalemizi inceleyebilirsiniz.
Masseter Botoks Ağrılı Bir Uygulama Mıdır?
Masseter Botoks esnasında herhangi bir ağrı ya da acı hissedilmez. İşlem öncesi genellikle anestezik krem ile bölge uyuşturulur. Botox işlemi tamamlandıktan sonra kişi günlük yaşantısına hemen dönebilir.
Masseter Botoks Uygulaması Sonrası İyileşme Süreci Nasıl Olur?
Masseter botox işlemi sonrasında iğne giriş yerlerinde hafif kızarıklık veya nokta şeklinde hafif kanamalar görülebilir, ancak bu etkiler birkaç dakika içinde kendiliğinden kaybolur. Uygulama sonrasında özel bir iyileşme sürecine ihtiyaç duyulmaz, hastalar iş ve günlük yaşamına hızlı bir şekilde dönebilir. Botox enjeksiyonu uygulanan bölgelere dokunmaktan kaçınılmalı, yıkamamalı ve herhangi bir madde sürülmemelidir. Özellikle ilk 24 saat boyunca yüz bölgesine temas etmekten kaçınılmalıdır.
Masseter Botoks Sonrası Bakım Nasıl Olmalıdır?
Masseter Botox işlemi sonrası etkiler genellikle 4-7 gün içinde başlar ve ikinci hafta sonuna doğru belirginleşir. İlk 24 saat sıvı gıdalar tercih edilmeli, enjeksiyon bölgesi yıkanmamalı ve masaj yapılmamalıdır. Hijyen için makyaj malzemeleri enjeksiyon bölgesine temas etmemelidir.
Masseter Botoks Etkisi Ne Zaman Görülür?
Masseter botoks, yani diş sıkma botoksu ilk uygulama sonrası etkinin görülmesi bireyden bireye farklılık göstermekle birlikte, ilk etkinin farkedilmesi genellikle 4-5 gün sonunda olur. Ancak tam sonuç 2-4 hafta içinde görülebilmektedir. 6 ay ara ile diş sıkma botoksu tekrarlanabilinir.
Masseter Botoks Etkileri Nelerdir?
Masseter Botoksun sağladığı çeşitli etkiler şunlardır:
- Cerrahi müdahale gerektirmediği için güvenlidir ve operasyon sırasında herhangi bir risk taşımaz.
- Çene yapısını incelterek kare görünümden oval ve daha ince yüz hattına ulaşmayı sağlar.
- Çene kaslarının boyutunu ufaltarak daha belirgin çene hattı oluşturur.
- Diş gıcırdatma ve sıkma nedeniyle oluşan ağrıları azaltır, ayrıca Temporomandibular eklem dediğimiz, kafatası ile alt çene kemiğinin yaptığı eklemlerde oluşmuş olan deformitelerin azalmasına ve yok olmasına yardımcı olabilir. Bu nedenle adına diş sıkma botoksu da denir.
Masseter Botoks Fiyatları Nedir?
Masseter botoks veya diş sıkma botoksu fiyatları, uygulama yapılan bölgeye, kullanılan botoks markalarına ve miktarına göre değişiklik gösterebilir. Fiyatlar genellikle kaliteli botoks markaları ve deneyimli doktorların uygulamalarıyla doğru orantılıdır. İstanbul Ataşehir botoks fiyatları 2024 hakkında detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Saç Botoksu Nedir?
Saç dökülmesi, saç tellerinin köklerinden dökülmesi veya incelmesi durumudur. Bu durum, genetik faktörler, hormonal değişiklikler, stres, sağlık sorunları, beslenme eksiklikleri, ilaçlar ve yan etkiler gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak gelişir. Saç dökülmesi tedavileri arasında ilaç tedavileri, saç transplantasyonu, saç mezoterapisi, PRP ve saç botoksu gibi çeşitli yöntemler bulunur.
Saç botoksu, saç dökülmesini azaltmak ve saç köklerinin beslenmesini artırmak için saç derisine botulinum toksini enjekte edilmesini içerir. Bu yöntem, saç dökülmesi tedavileri arasında popüler bir seçenektir. Saç botoksu enjeksiyonları, saç derisine yapıldığında kafa derisi kaslarını gevşetir, kan akışını artırır ve saç köklerine besin maddelerinin iletilmesini sağlayarak saç yoğunluğunu artırır. Bu durum, saç köklerinin daha iyi beslenmesini ve saç tellerinin güçlenmesini sağlar.
Bu uygulama bazı durumlarda tek başına yeterli gelmeyebilir. Bu durumda saç mezoterapisi veya PRP gibi diğer tedavi yöntemleriyle birlikte kullanılabilir. Bu kombinasyonlar, etkiyi artırabilir ve saç dökülmesine karşı daha etkili olabilir. Tedaviye erken dönemde başlanması ve uygun tedavi yönteminin seçilmesi başarılı sonuçlar almak için oldukça önemlidir.
Saç Botoksu Nasıl Uygulanır?
Saç botoksu enjeksiyonları, saç derisine ince iğneler aracılığıyla yapılır. Bu enjeksiyonlar, belirli bölgelere botulinum toksini doğrudan uygulanarak gerçekleştirilir.
Saç Botoksu Kimlere Uygulanır?
Bu uygulama genellikle saç dökülmesi yaşayan, saçları incelmiş, zayıflamış veya yıpranmış kişilere uygulanır. Özellikle androgenetik alopesi gibi durumlarda, hem erkeklerde hem de kadınlarda tercih edilen bir yöntemdir. Ayrıca saç köklerinin beslenmesini artırmak ve saçın daha sağlıklı bir görünüm kazanmasını isteyenler için de uygundur. Uygulama hakkında daha fazla bilgi edinmek için İstanbul Vita Clinic Ataşehir botoks adlı makalemizi inceleyebilirsiniz.
Saç Botoksu Etki Süresi Nedir?
Uygulamanın etki süresi, saçın büyüme hızı ve kişinin yaşam tarzı gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Saç botoksu genellikle ortalama 4 ila 6 ay arasında etkisini sürdürür. Ancak bu süre kişiden kişiye değişebilir ve uygulamanın tekrarlanması gerekebilir. Diğer tedavi yöntemleriyle kombinasyon halinde daha etkili olabilir. Saç dökülmesi tedavisinde, erken dönemde başlanması ve doğru tedavi yönteminin seçilmesi önemlidir.
Saç Botoksu Fiyatları Nedir?
Saç botoksu fiyatları, kişinin şikayetlerine, uygulanan bölgeye ve diğer tedavi kombinasyonlarına bağlı olarak farklılık gösterebilir. Botoks fiyatları ile ilgili detaylı bilgi için İstanbul Ataşehir botoks fiyatları 2024 makelemizi inceleyebilirsiniz.
Migren Nedir ve Neden Olur?
Migren, tekrarlayan şiddetli baş ağrılarına neden olan kronik bir nörolojik bozukluktur. Genellikle tek ya da her iki tarafta yoğun baş ağrısıyla kendini gösterir. Migrenin kesin nedeni bilinmemekle birlikte, genetik, çevresel ve nörolojik faktörlerin etkileşimi rol oynar. Baş ağrıları, genellikle ışık, ses veya kokuların tetiklediği bazı tetikleyicilerle ilişkilendirilir. Ayrıca hormonal değişiklikler, stres, uyku düzensizlikleri, beslenme tarzı ve alkol migreni tetikleyebilir.
Migren Botoksu Nedir?
Migren botoksu, birçok tedavi seçeneği arasında kullanımıyla giderek daha fazla tercih edilen bir yöntem haline gelmiştir. Botox, uygulandığı bölgede lokal etki gösterir ve migrenin semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir. Özellikle sık ataklarla baş eden hastalarda, bulantı, kusma, ışığa ve sese karşı hassasiyet gibi semptomların hafifletilmesi için belirli bölgelere botox enjeksiyonu yapılarak kas ve sinirler arasındaki iletişimin engellenmesi hedeflenir. Bu şekilde, migren ataklarının şiddeti ve sıklığı azaltılabilir.
Migren Botoks Tedavisinin Yan Etkileri Var Mıdır?
Migren botox uygulamasının ciddi yan etkileri bulunmamaktadır. Ancak uygulama sırasında olası riskleri en aza indirmek için uzman ve deneyimli doktorlar tarafından yapılması önerilir.
Migren Botoks Fiyatları Nedir?
Migren botoks uygulamasının fiyatları, uygulamanın gerçekleştirileceği merkeze ve uygulamayı yapacak doktora göre değişiklik gösterir. Ancak, Ataşehir botoks fiyatları 2024 araştırması yapılırken güvenilir olmayan yerlerden kaçınılması gerekir.
Aşırı Terleme (Hiperhidrozis) Botoksu Nedir?
Aşırı terleme, tıbbi olarak hiperhidroz olarak adlandırılır. İki tip hiperhidroz vardır: birincil hiperhidroz (esansiyel veya fokal) ve ikincil hiperhidroz. Birincil hiperhidroz, herhangi bir neden olmaksızın aşırı terleme ile karakterizedir. Genellikle el, ayak ve koltuk altı terlemesi şeklinde görülür. İkincil hiperhidroz ise vücudun daha geniş bölgelerinde tıbbi durumlar veya ilaç tedavisi nedeniyle ortaya çıkar. Terleme nedenleri genetik faktörlere, strese, heyecana, alışkanlıklara ve bazı hastalıklara bağlı olabilir.
Botox uygulaması, terleme olan bölgelere botulinum toksininin enjekte edilmesiyle ter bezlerinin aktivitesinin azaltılmasını sağlar. Bu yöntem özellikle avuç içi ve koltuk altı terlemesi için etkilidir. Genel olarak botoksun etkisi yaklaşık 6 ay sürmektedir.
Hiperhidrozis Botoks Tedavisi Ağrılı mıdır?
Botox uygulaması sırasında acının hissedilmemesi için bölgeye anestezik krem uygulanır. İşlem yaklaşık 15-20 dk sürer. Etkisi ise ortalama 6 ay kadar devam eder.
Antiaging Botoks Nedir ve Nasıl Uygulanır?
Botoks tedavisi yaşlanma karşıtı olan ve yaşlanma sürecini kontrol altında tutmak isteyenler için alternatif bir çözümdür. Mezoterapi ile birlikte uygulanan botox, kan akışını artırarak derinin ihtiyaç duyduğu besin maddelerinin etkisini arttırır. Bu işlem, İstanbul Vita Ataşehir botoks kliniğimizde yapılmakta olup, 4 ay aralıklarla tekrarlanması önerilir. Botoks fiyatları 2024 hakkında daha fazla bilgi için web sitemizi inceleyebilirsiniz.
Botoks Kullanım Süresi Nedir?
Botoksun ortalama kalıcılık süresi genellikle 4 ila 6 ay arasında değişmektedir. Uygulamanın hemen sonrasında etkisini götermez, çoğunlukla çizgilerde açılma 3-4 gün sonra başlar. Tam etkiyi görmek için ise 15 gün beklenmelidir. İşlem sonrasında kişi aktivitelerine hemen dönebilir. Botox işlemi öncesi ve sonrasında ilk 24 saat için bazı önlemler alınması tavsiye edilir.
Öncesi:
- İşlem öncesinde bölgenin temiz olmasına dikkat edilmelidir
- Cilt bakımı ürünleri, losyonlar veya makyaj gibi kimyasalların uygulanmaması gerekmektedir
- Spor aktivitelerinden kaçınılmalıdır
Sonrası:
- İlk 24 saat boyunca banyo yapılmamalı ve enjeksiyon yapılan bölgeye dokunulmamalıdır
- Yoğun fiziksel aktivitelerden kaçınılmalıdır
- Yüz üstü yatılmamalı, sırt üstü veya yüksek yastıkla yatılmalıdır
- Cilt bakımı, lazer vb. işlemlerden kaçınılmalıdır
- Morarma veya kızarıklık gibi yan etkiler için özel kremler kullanılabilir
- Alkol tüketimi sınırlanmalıdır
Botoks İşlemi Kimlere Uygulanır?
Herhangi sağlık problemi olmayan kişilere uygulanabilir. Hamile olanların ve kas hastalığı olan kişilerin botox yaptırması tavsiye edilmez. İşlem yaptırmadan önce uzman bir hekime danışılması son derece önemlidir. İşlem hakkında İstanbul Vita Clinic Ataşehir Botoks uzmanlarıyla iletişime geçebilir, detaylı bilgi alabilirsiniz.
Botox İşleminin Tutmama İhtimali Var Mı?
Nadir durumlarda Botox enjeksiyonunun istenilen sonucu sağlamaması, daha önce yanlış Botox uygulamaları nedeniyle hastada Botoxa karşı antikor oluşumu olduğunda görülebilir. Ancak, uzman hekim tarafından yapılan doğru uygulamalarla genellikle istenilen sonuca ulaşılır.
Botoks Fiyatları Nasıl Belirlenir?
Botoks fiyatları, bir dizi faktöre bağlı olarak belirlenir. Genellikle uygulanan bölgelere, kullanılan ürün miktarına ve uygulama yöntemine göre değişiklik gösterebilir. İlk olarak, uygulanacak bölgenin büyüklüğü ve zorluğu dikkate alınır. Örneğin, alın veya göz çevresi gibi küçük bölgelerde uygulanacak botox, daha az ürün gerektirir ve bu da maliyeti etkiler. Ayrıca, istenen sonuca ulaşmak için uygulanan enjeksiyon miktarı da botoks fiyatları konusunu belirleyen başka bir faktördür. Ayrıca kaliteli ve güvenilir botoks markalarının kullanılması maliyette değişikliğe neden olabilir.
Sonuç olarak, botoks fiyatları çeşitli faktörler ile ilişkili olarak değişiklik gösterebilir ve belirli bir fiyat aralığı vermek zor olabilir. İstanbul Ataşehir botoks fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için İstanbul Vita Clinic sağlık uzmanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.
Botoks Markaları Nedir?
Botoks uygulamasında, işlemi yapacak olan uzmanın yanı sıra kullanılan botoks markaları da çok önemlidir. Bu nedenle, etkili sonuçlar elde etmek için güvenilir markaların seçilmesi önemlidir. Ancak hangi markanın kullanılacağı kişinin ihtiyaçlarına ve doktorun önerilerine göre belirlenmelidir. Botox işleminin alanında deneyimli uzman tarafından yapılması gerekmektedir. Ayrıca, güvenilir ve lisanslı markaların tercih edilmesi, kişinin sağlık durumunun dikkatlice değerlendirilmesi, doğru dozaj ve uygulama tekniğinin belirlenmesi, olası yan etkilerin bilinmesi, iyileşme sürecinin izlenmesi ve düzenli kontrollerin yapılması önemlidir. Bu faktörlerin dikkate alınması, botox işleminin daha etkili bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar.
İstanbul Ataşehir bölgesinde bulunan İstanbul Vita Clinic’inde, Sağlık Bakanlığı tarafından usulüne uygun olarak ruhsatlandırılmış botoks markaları olan Botox® ve Dysport® ürünleri kullanılmaktadır.
Botox Etkisini Arttırmanın En İyi Yolu Nedir?
Botoksun etkisinin uzun süreli olması için doğru miktarda hazırlanması ve uygun prosedürlere göre yapılması gerekmektedir. Kişinin cilt ihtiyacına göre analiz yapılarak, botox miktarı belirlenmelidir. Botox uygulaması için güvenilir yerlerden hizmet alınması son derece önemlidir.
Sıkça Sorulan Sorular
İlk Botoks Kaç Ay Sürer?
Botoks uygulamasının ortalama kalıcılık süresi genellikle 4 ila 6 ay arasında değişmektedir. Uygulama esnasında işlem hemen etkisini göstermez, özellikle yüze yapılan botoks uygulamalarında çizgilerin açılması 3-4 gün sonra başlar. Tam etkinin görülmesi ise 15 gün sonra olur.
Kalıcı Botoks Var Mıdır?
Botoksun etkisi genellikle geçicidir ve birkaç aydan bir yıla kadar sürebilir. Botoksun etkileri zamanla azaldığı ve tekrarlanması gerektiği için kalıcı bir uygulama değildir.
Neden Bazı Botox Uygulamaları Yapay ve Kötü Duruyor?
Yüz anatomisini bilmeyen kişiler tarafından yapılan botoks uygulamaları risklidir ve olumsuz etkilerle sonuçlanabilir. Yalnızca Sağlık Bakanlığı’nın yetkilendirdiği uzmanlar, Medikal Estetik Hekimliği Sertifikalı Doktorlar, Plastik Cerrahlar ve Dermatologlar tarafından yapılmalıdır.
Botoks Zararlı Mıdır?
Uzun süreli araştırmalar, kas gücünü azaltması dışında botoksun zararlı etkisinin olmadığını göstermektedir. Uzman hekimler tarafından belirli dozlarda ve bölgelere yapılan botoks işlemlerinin uzun süreli kullanımında önemli yan etki rapor edilmemiştir.
Botox Markaları Nedir?
Botoks markaları arasında Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan Allergan’ın Botox®, Dysport® gibi markalar bulunmaktadır.
Aşırı Terleme (Hiperhidrozis) Hastalık Habercisi Mi?
Her zaman değildir. Ancak bazı hastalarda diyabet, kanser, psikiyatrik sorunlar, bazı endokrinolojik hormonal sorunlar ve kullanılan ilaçlara bağlı olarak aşırı terleme görülebilir.
Migren Botoks Uygulamasının Kaç Seans Olması Gerekir?
Migren botox tedavisi ilk yıl 4 ayda bir olmak üzere senede 3 kez uygulanmaktadır. İlk yıldan sonra 4-6 aylık süre içerisinde ikinci uygulama yapılabilir. Etkileri zamanla azaldığı ve tekrarlanması gerektiği için kalıcı bir uygulama değildir.
Masseter Botoks Nedir?
Masseter botoks nedir sorusu sıkça merak edilen bir konudur. Bu uygulama çenenin sert görünümünü düzeltmek ve bir yüz profilini oluşturmak için yapılan estetik prosedürdür. Masseter botoksu, masseter kaslarını geçici olarak felç ederek çiğneme ve sıkma hareketlerini kontrol altına alır.
Saç Botoksu Ağrılı Bir İşlem Midir?
Saç botox enjeksiyonları genellikle ağrısızdır ve günlük yaşama hemen dönülebilir.